Ny vecka!!!

På begäran av min kära syster är det bäst att jag skriver några rader här på bloggen.

Vi har fortfarande sjuka barn här i huset, nu är det O och E som har feber plus att jag har super ont i halsen och D känner sig inte heller speciellt pigg.
Nog om krämpor fast en sak till bara min stor tå är mycket bättre nu, bara lite öm och blå.
Ikväll ska jag ut och jobba igen, bara sju nätter till sammanlagt i jan/feb, sedan är det full rulle i lagårn igen. Då finns det igen tid att var borta och jobba. Nog med jobb hemma på gården då:)

I lördags var vi bjudna till ett  par kompisar på middag, det är aldrig fel att bli bjuden på mat. Gott var det, tack så mycket A-K och Magnus!!!

Igår söndag var kusinerna och farmor hit en sväng, grabbarna fick leka och så åkte svärmor och köpte hämtmat.

Den här veckan har viktminskningen varit lite trögare än förut, bara 0,5 kg. Man sammanlagt har jag tappat 4,9 kg på 3 veckor. Känner mig ganska nöjd med det.

Ont i tån :(

Jag skulle skriva igår kväll men jag hade så ont i min lilla stortå.

Igår på eftermiddagen när jag skulle åka och hämta E på kyrkis så sprang jag in på Foder och fritid och köpte saltstenar till alla djuren, väl hemma öppnade jag bakluckan på bilen och då ramlade en av stebarna ut med en väldig fart rakt på min tå. Oj vad det gjorde ont.
Jag både skrek och grinade. När jag kom in vågade jag nästan inte ta av mig skon och strumpan, var rädd för hur den skulle se ut. Nageln var blå och likaså själva tån. Det dunkade som bara den i den.
så kvällen blev lugn för min och barnan del, D var på jobbet. Låg med foten i högläge.
Tog både Alvedon och treo men det blev inte speciellt bättre, när klockan var 4 på natten hade jag inte somnat än, tillslut somnade jag och sov några timmar. Skönt!!!
Så imorse var jag ner på apoteket och köpte Ipren oxå. Men det gör fortfarande jätte ont. Om det inte hade blivit nå bättre i morgonbitti skulle jag ringa till vårdcentralen igen. Hoppas att det går över.

Nu ska jag kasta grabbarna i säng och inta liggläge i Tv-soffan med foten i högläge igen.
Det är ju veckans höjdpunkt på tv kl 21, riskförlossningar på tv4 fakta.

Återkommer med nyheter om min tå:)



Sjukt barn!!!

Nu är det Alfreds tur att vara sjuk, fast den här gången är det feber, betydligt bättre än  magsjuka.
I helgen har jag jobbat natt, det gick bara bra. Fast jag hade svårt att sova på lördegen när jag kom hem sov max 2 timmar, sen var jag pigg. Så vi var ner på stan och fikade hela familjen, Annah och Loke gjorde oss även sällskap då. På lördag kväll var Annah och Stefan  plus deras grabbar hit på middag det blev tacopaj till oss vuxna och tacos till barnen.
På söndagen var vi upp till Bäckaskog och hälsade på bekanta där. Jag och A hade sån tur att vi fick rida oxå.
Så idag är man lite öm i benen, roligt var det iallafall.

Idag har vi inte gjort speciellt mycket, A har ju legat på soffan hela dagen, han hade 40.4 grader i feber nu i kväll, så nu hat han fått alvedon.
Hoppas att det inte är fler som blir sjuka.

Besök!!!

Tänk vad veckorna går fort tycker nyss att det var helg:)

Idag ska A och E få besök av en kompis som går hos samma dagmamma som dom, dom längtar verkligen.
Senare i kväll ska jag iväg och jobba på Häggen, jobbar både inatt och imorgon natt. Imorgon kväll har vi bjudit  Ds syster med familj på middag, trevligt att träffas hela högen.
Justja igår kväll var A och E på nipvallen med Stefan och Noak och åkte skridskor, Loke var hemma med mig istället. Lite barnbyte en stund:) Det hade gått jättebra för dom att åka.

Ska ta och göra oss i ordning och fara på affären och storhandla.

Invägning

Idag har det varit fullfart hela dagen. På förmiddan var grabbarnas kusiner hit, det blev vild lek i några timmar sedan lagade jag lunch till alla barnen.
Idag började även storgrabbarnas kyrkis, så efter att jag lämnat dem gick jag och A-K ner på stan en sväng.
Så det blev väl ca 30 minuters promenad iallafall idag.
Efter att vi lagat och ätit middag åkte jag och grabbsen till Vickan en sväng.
Väl hemma somnade killarna gott.
Jag har även hållit på att elda upp huset här ikväll,  slog igång en panna med grytbitar som skulle få koka medans jag la A och E, men när jag kom tillbaka till köket så hade kastrullen kokat torr. Så det blev ganska osit i köket. Har haft fläkten på och även suttit med öppet fönster för att få bort lukten:(

Igår gjorde jag min veckoenliga vägning och gissa om jag känner mig nöjd vågen visar 3,5 kg mindre än förra måndagen. Gissa om jag är glad:)
Roligt att se att promenader och mindre matintag lönar sig. JIPPI!!!


Hemma igen!

Nu har vi kommit hem från Hudik igen. En helg går väldigt fort när man är borta.
På fredag när vi kom fram var vi till mormor och morfar och käkade, sedan en sväng på Mulle Meck.
När vi varit där for D och storgrabbarna hem till mamma medan jag, O och min mor åkte för att handla mat mm. Vi var även in en sväng på Expert där jag inhandlade en MP3-spelare som jag kan lyssna på när jag är ute och går. Var sen på Lidel och på Coop, där köpte jag en våg så jag kan se om mina promenader och mindre ätande har någon effekt :)
Lördagen ägnade vi åt att vara sociala med släkten, alla vill ju träffa små killarna när vi är hemma.
På kvällen hade mamma bjudit hem sin pojkvän:) och hans barn och barnbarn på middag, det var jätte trevligt att träffa dom alla för första gången. Barnen hade jätteroligt med alla barn, det blev 8 st sammanlagt.
1 född  -01
2 födda -02
2 födda -03
1 född -04
1 född -05
1 född -06
Gissa om det var lite livat emellanåt:)
Idag söndag åt vi lunch och så var vi till min morbror em sväng.

När vi kom hem blev det till att skotta, det har nog kommit minst 15 cm medans vi var borta.

Imorgon ska jag väga mig och se om den här veckan har gett något resultat.


Snart helg igen!!!

Idag ska vi åka till Hudik en sväng, vi har inte varit ner på 4 månader. D har inte varit ner sedan nov-06.
Han har alltid fått stanna hemma och tagit hand om djuren när jag och barnen varit ner.
Ska bli roligt att träffa alla. Grabbarna vill även göra ett besök på Mulle Meck, så det ska vi göra i eftermiddag efter att vi ätit lunch hos min mormor och morfar.

Och hur går det då med bantningen??
Jo jag har dragit ner på maten, inget onödigt socker och fett och så har jag börjat att gå. I onsdag var hag ute och gick i 40 minuter och igår i 90 minuter jag gick broarna runt. Det känns så skönt att röra på sig.
Får se om det blir något skrivet i helgen, kanske kan få igång mammas sega dator:) Annars återkommer jag till veckan!!!

Ny start!!!

Idag började lite av vardagen för oss igen, storkillarna började igen hos dagmamman efter jullovet.
Som vanligt när dom ska iväg så fick jag väcka dom imorse kl 8. Inga glade minner då inte:)
När vi hade kört dom dit åkte vi hem , fixade vattnet till gettera och gick jag och Oskar en liten promenad.
VI fixade även så att brädorna in till kossorna blev lite högre, vi blev lite rägga att dom skulle hoppa över, inte skoj.
När jag hämtat grabbsen hos d-mamman så åkte vi upp på Häggen en sväng, var inte säker på att jag skrivit upp alla nätter jag ska jobba i almenackan, hade missat en. Sedan for vi på Weterlunds och tog en fika.
Väl hemma fixade jag och Oskar middagen medans A och E var ute och lekte i snön, när middagen var avklarad åkte vi till kompisar i Flo. Barne fick leka en stund och jag fick surra en stund, alla blev nöjda.

Idag har jag även anmält mig på viktklubb.se
Måste ta tag i det hät men vikten och motionen, håller på att svälla över. Så från och med imorgon ska jag börja ett nytt liv, inge mer godis, kakor, dricka och feta pizzor mm
Så snälla håll tummarna åt mig:)
Återkommer om hur det går!!!

Sitter och väntar på att D ska komma hem från skogen så att man kan få sig en godnattpuss innan man somnar för natten.

Helg igen!!!

Igår var vi ju till svärmor,det blev så att storgrabbarna stannade kvar där över natten. Det var första gången på tre år som dom sov borta utan oss. Allt hade gått bra.
Oskar passade på att ta sovmorgon när bröderna inte var hemma, han somnade på vägen hem från farmor igår kväll kl 18.30 och så vaknade han 9.45 i morse. Han sov allså i över 15 timmar. Så nu är han nog utvilad.
Om ett tag ska vi åka och hämta A och E.


Nytt

Nu hat jag gjort en profil:)

Fredag

Det verkar som att jag och Alfred har klarat oss från magbacillen, alla andra har blivit friska nu oxå.
Igår gjorde vi inte så mycket, vi var ute i snövädret en stund. Sedan åkte storgrabbarna med D och hämtade höbalar i Forsmo. När dom kom tillbaka hade Elias lesnat på att åka så han kom in med Alfred följde även med och skottade. 

Idag ska vi åka till svärmor och äta middag, det är aldrig fel att bli bjuden på mat.
Vi försöker att få Oskar att gå lite mer men det verkar han inte vilja. På julafton gick han ju 7-8 steg men sedan vägrar han igen. Han har väl tagit något steg sen men inte är det många.
Det känns ju ganska bra att han inte har börjat hos dagmamman än, vill att han ska börja gå inna dess. Han ska börja i mitten på februari. Det är ju inte länge tills dess :(  Tänk att våran lillkille har blivit så stor.

Dom kom iväg till slut

idag kom syster och Niclas iväg iallafall, jag , Alfred och Elias körde dom till busstationen imorse så nu sitter dom på bussen. När vi kom tillbaka hem så här vi försökt att städa ihop och så.
Jag och Alfred har inte blivit sjuka än iallafall, hoppas att vi klarar oss:)
Igår var jag ner på stan och skulle hämta en julklapp till syster har väntat på den sedan veckan innan jul, men inte hade den kommit . Så det blev ett presentkort på Expert istället. Jag hade även tänkt att köpa mig en ny mobiltelefon oxå, hade sett en i reklambladet från Expert men när jag kom dit så hade rean gått ut, nu var den 
700:- dyrare igen. Så det blidde igen ny telefon.  

Sjuka familjen!!!!

Hemma hos oss ligger halva styrkan sjuka, syster och hennes kille började må dåligt i går kväll. Sedan sprang dom i skyttetrafik in på toan och hulkade och vid tolv i natt var det Elias tur. Oskar är inte heller riktigt hundra i magen, har fått byta alla kläder på honom två gånger redan idag och klockan är bara tio.
Syster med bihang skulle igentligen åka tillbaka till Hudik idag men dom blir kvar tills imorgon.
Så idag blir det nog inte så mycket gjort i granvåg.


Gott nytt år!!!

Så var det 2008, kan inta förstå vart åren tar vägen. Nu låt jag nog som en gammal tant men  jag kan faktiskt inte förstå vart tiden tar vägen, tänk att våran stor kille blir 6 år i år . Det måste bara betydda att man blir äldre själv oxå.
Igår på självaste nyårsaftonen rände jag runt i alla mataffärer i hela stan för att hitta smördegsplattor, det slutade med att jag fick åka till Långsele och dät i frysdisken på Ica hittade jag två paket så jag köpte båda två.
Väl hemma igen så började jag och syster att laga nyårssupe`n. ¨På menyn stog det crostader med champinjonstuvning, Smördegsinbakad oxfile med potataisgratäng och till efterrätt marängsviss.
Tror ni att vi vart nå mätta :)
När vi hade ätit av allt klädde vi på oss och knatade iväg bort till D faster borta på gamla skolan, där var det fest.
Därborta skålade vi in det nya året sedan gick vi hemåt igen. Alfred och Elias kom inte isäng förän klockan var halv två.
Men nu  är det allså den 1 januari 2008, vi får se vad det här året har att ge.

RSS 2.0